Pre zákazníkov: +421 48 414 58 56
Váš nákupný košík je prázdny!
Keď sa doma zvŕtate v kuchyni, určite sa snažíte dodržiavať maximálnu čistotu. Pokiaľ ale pripravujete špičkové menu pre niekoľko desiatok (stoviek?) ľudí denne v nejakej gastro prevádzke, hygienické štandardy sa musia posunúť ešte o niekoľko latiek vyššie. Či už ide o pracovný priestor, ruky kuchárov či pomocného personálu alebo o ich odev, nepochybne oceníte rýchle a praktické riešenia na dodržanie všetkých bezpečnostných pokynov.
Pranie nie je vždy tá najekologickejšia voľba
V závislosti od typu prevádzky ste si už možno položili otázku, či vám viac vyhovujú klasické látkové ochranné odevy alebo dáte prednosť jednorazovým ochranným plášťom či čiapkam. Každý typ má svoje výhody. V prospech látkových hovorí ich elegantnejší a luxusnejší vzhľad a podstatne širšia škála dizajnov, vďaka ktorým to môže aj v kuchyni vašej prevádzky vyzerať ako na prehliadkovom móle. Ďalším argumentom býva fakt, že sú ekologickejšie. Tu však musíte zvážiť, či to bude platiť aj vo vašom prípade. Prať zásteru či ochrannú čiapku po každej vzniknutej škvrne sa ľahko môže stať väčšou ekologickou záťažou ako ich výmena za nový kus, ktorý je možné krátko po znečistení rýchlo utrieť a predĺžiť tým jeho životnosť. Sú tiež situácie, v ktorých sú tie papierové či polyetylénové ochranné prostriedky nevyhnutné, akékoľvek výhrady voči ním máte.
Hygiena zamestnancov ako kľúčový princíp čistoty prevádzkyJednou z najväčších nočných mor personálu reštaurácie býva to, že zákazník svoju porciu znechutene vráti s upozornením na vlas, ktorý v nej našiel. Ochranná prikrývka hlavy je tým, čo môže takejto nepríjemnosti zabrániť. Ak práve potrebujete siahnuť po jednorazovom variante, ponúka sa niekoľko možností – medzi nimi napríklad polypropylénové čepce a papierové kuchárske čiapky (vysoké aj nízke), ktoré na prvý pohľad od tých klasických nepapierových nerozoznáte.
Ochranu rúk môžu zabezpečiť tradičné rukavice, no ak potrebujete zabezpečiť vyššiu ochranu (a to doslovne vyššiu), oceníte rukávniky, ktoré zabránia znečisteniu celej časti hornej končatiny až po rameno. Pokiaľ ide o pokrytie zvyšku tela, dostupné sú celotelové plášte aj zástery, ktoré zakryjú len najexponovanejšiu a na znečistenie najnáchylnejšiu časť. Tenký polyetylénový materiál vás pri práci nebude obmedzovať, no súčasne zamedzí kontaktu oblečenia s potravinami, s ktorými sa v kontakte ocitnúť nechce.