Pre zákazníkov: +421 48 414 58 56
Váš nákupný košík je prázdny!
Ak existuje miesto, kde je naozaj dôležitá čistota, poriadok a istá organizácia, tak je to chladnička. Určite v nej nechcete spolu s potravinami skladovať aj celé kolónie škodlivých mikroorganizmov. V dnešnej dobe sa už chladnička dokáže do veľkej miery postarať o svoju údržbu aj sama, no sú úkony, ktoré musíte ešte vždy vykonať vy. Väčšina chladničiek už dnes nepotrebuje prácne odmrazovanie, no poutieranie vyliateho mlieka, či zeminy, ktorú ste striasli zo zväzku mrkvy, je stále na vás.
Na pravidelnú starostlivosť si vyhraďte 10 minút pri upratovaníNa udržanie hygieny chladničky na naozaj vysokej úrovni sa vám bude hodiť niektorý z dezinfekčných čistiacich prostriedkov, ktoré sú určené priamo na tento kuchynský spotrebič. Sanytol Grapefruit, univerzálny dezinfekčný prostriedok v rozprašovači, stačí nastriekať a osušiť suchou handrou alebo papierovou utierkou. V prípade, že povrch býva v priamom kontakte s potravinami, opláchnite ho čistou vodou. Účinne vás zbaví baktérií, vírusov aj húb. Ďalšou možnosťou je Cif Pro Formula Safeguard,ktorý má v kuchyni tiež všestranné využitie. Čistota ale nie je všetko. Ak máte po príchode z obchodu tendenciu vyložiť nakúpené potraviny kamkoľvek, kde je práve voľné miesto, mali by ste svoje konanie prehodnotiť. Miesto, na ktorom potraviny skladujete, môže ovplyvniť to, ako dlho vydržia a v akom stave sa dostanú na váš tanier.
Správne uloženie potravín v chladničke má svoj význam
Úplne hore patria zvyšky navareného jedla, pripravené šaláty, ale aj fľaše s nápojmi, ktoré chcete nechať chladiť. Pod ne môžete umiestniť mliečne a mäsové výrobky. Ak to veľkosť priestoru dovolí, určite investujte do dóz. Chladnička bude vyzerať krajšie, jednoduchšie sa dostanete k tomu, čo práve potrebujete, vyhnete sa zápachu, ktorý by mohli niektoré potraviny spôsobovať, a vzduchotesným uzatvorením tiež zabezpečíte, aby vydržali čo najdlhšie bez obschnutia či iného znehodnotenia.Čerstvé mäso a ryby prídu úplne dole, kde sa udržiava najnižšia teplota. Niektoré chladničky majú špeciálnu zásuvku, v ktorej je možné regulovať vlhkosť. Práve do nej patrí ovocie a zelenina, ktoré pred odložením určite neumývame. Na vajíčka je určený držiak vo dverách chladničky. Do dvierok patria tiež otvorené fľaše s kečupom, horčicou alebo lekvárom či maslo. Pokiaľ ide o odporúčanú teplotu, tá sa pohybuje okolo štyroch stupňov. Nie každej potravine však prospieva takýto chlad. Mimo chladničku preto skladujte napríklad banány, mango, avokádo, jablká, paradajky, uhorky, cesnak, cibuľu aj zemiaky.A dobrá rada na záver – chladničke nesvedčí preplnený priestor, keďže bráni pohybu vzduchu, pri nakupovaní teda radšej uplatňujte striedmosť.