Pre zákazníkov: +421 48 414 58 56
Váš nákupný košík je prázdny!
Ak ste si niekedy objednali kávu v kaviarni alebo reštaurácii, je takmer isté, že ste ich už ochutnali. Voňajú lákavo, chutia jemne škoricovo a k tomu chrumkajú a príjemne sa rozplývajú na jazyku. Asi už tušíte, že reč je o ikonických keksíkoch značky Lotus. Ich bohatá história siaha až do roku 1932, kedy prvýkrát uzreli svetlo sveta v belgickej rodinnej pekárni. Tá istá rodina, to isté mesto, tá istá chuť, ten istý tvar – to je recept stojaci za úspechom mini keksíkov.
Keď Jan Boone starší vkladal do pece prvé kúsky, určite sa mu ani nesnívalo, že jeho výrobok sa bude po takmer sto rokoch predávať po celom svete. Za ľahko rozpoznateľnou chuťou stoja prírodné prísady a špeciálny proces karamelizácie v rúre. Keksíky sa pýšia svojím zložením bez umelých farbív a konzervantov a použitím surovín, ktoré neboli geneticky modifikované. Ich zloženie stojí aj za menom, ktoré sušienky dostali. Má pripomínať lotosový kvet, ktorý je symbolom čistoty.
Portfólio produktov pekárne Lotus sa postupne rozšírilo o ďalšie obľúbené výrobky. Jedným z nich je Lotus nátierka. Hovorí sa, že vznikla preto, že Belgičania si radi dávali sušienky na chlieb – či už celé, rozmrvené alebo vopred namočené v mlieku alebo káve. Čo vraj je síce veľmi chutné, no súčasne aj veľmi nepraktické. Našla sa teda kreatívna žena, ktorá pripravila vlastný recept na nátierku, s ktorým vyhrala kulinársku súťaž. Z jej spolupráce s pekárskou rodinou potom vznikol finálny recept, ktorý sa používa dodnes. Neskôr sa chuť sušienok pretavila aj do zmrzlinovej formy. Pod značkou Lotus sa predáva smotanová zmrzlina v štyroch príchutiach – slaný karamel, čučoriedkový cheesecake, čokoládové brownie a smotanová zmrzlina s kúskami belgickej čokolády. Aj sušienky ako také sa dočkali novej podoby – vyrábajú sa už aj v plnenej variante – ako dva keksíky zlepené čokoládovou, vanilkovou alebo Biscoff náplňou. Aj keď tieto sušienky rozhodne nepatria k pochúťkam, ktoré si môžete bez výčitiek užívať počas nejakej redukčnej diéty, z času na čas určite neublížia. Je potom už len na vás, či si pochutíte na sušienkach samotných alebo z nich urobíte obľúbené tiramisu, korpus na cheesacake alebo ich rozdrobené pridáte do cesta nejakého iného koláča.